La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, es va desmarcar del tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en defensar la «protecció» i la «integració» dels menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENAs, a la societat catalana.

Batlle, d'Units per Avançar i que va concórrer en la candidatura del socialista Jaume Collboni a les eleccions municipals del 26 de maig, va plantejar ahir dilluns el «retorn assistit» dels MENAs que viuen als carrers de la capital catalana.

Després de la reunió del Govern, Budó va subratllar que l'executiu català té «clar que cal acompanyar aquests menors aquí». «Se'ls ha de dotar de la protecció necessària perquè es puguin integrar en la nostra societat», va insistir. Segons Budó, cal garantir que els menors que ara mateix «es troben fora del sistema de protecció» puguin «tornar» a aquest sistema, per facilitar-los la seva «integració plena» a la societat catalana.

Per la seva part, el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va matisar les seves declaracions i va assegurar que prevaldrà el dret a la tutela i educació dels MENAs. Batlle va insistir que cal vetllar pels drets «com estipula la Carta de Drets del Nen de les Nacions Unides, però amb realisme i estima».