Un jutge ha obert diligències sobre la suposada agressió per part d'una professora de Terrassa a una alumna de deu anys, per dibuixar una bandera espanyola en el seu quadern.

Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa (Vallès Occidental) va obrir diligències el passat 9 de juliol arran de la denúncia per aquesta suposada agressió, comesa per la tutora de l'escola Font de l'Alba de Terrassa el passat 17 de juny.

La mare de la nena sosté en la seva denúncia que la mestra la va increpar després que pintés una bandera espanyola, amb el lema «Viva Espanya», a la portada de l'àlbum de treballs del curs. Quan l'alumna es va asseure a la seva cadira, manté la denúncia, la tutora se li va acostar pel darrere, la va aixecar i la va tirar a terra, cosa que va provocar que la menor es fes un cop a l'esquena. Posteriorment, segons la denúncia, la va agafar per la samarreta, la va aixecar i la va fer fora de classe mentre la subjectava pel coll.

La denúncia per aquesta suposada agressió escolar la va rebre inicialment el jutjat d'instrucció número 3 de Terrassa, que estava de guàrdia el dia que es va lliurar al jutjat, si bé el cas ha acabat en mans del jutjat número 2. Després d'obrir diligències, el jutge l'ha traslladat a la Fiscalia, amb l'objectiu que el ministeri públic informi sobre quin delicte considera que s'ha de seguir la investigació. De moment, segons el TSJC, el magistrat està a l'espera de rebre la resposta de la Fiscalia.

Paral·lelament, la conselleria d'Educació ha obert un expedient disciplinari per una falta lleu a la docent, mentre la directora del centre ha enviat una carta a la família de l'alumna.