La sala del Tribunal Suprem que va jutjar el procés independentista va tornar a rebutjar aquest dimecres posar en llibertat els acusats que es troben en presó preventiva mentre esperen a conèixer la sentència.

En una interlocutòria, el tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena va desestimar els recursos de súplica que van interposar l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez; el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Joaquim Forn contra la decisió del juny en la qual va denegar la seva excarceració.

La sala reitera els arguments que va esgrimir llavors i insisteix que no s'aprecien raons «sobrevingudes» que aconsellin aixecar la mesura cautelar de privació de llibertat, imposada un cop va concloure la vista oral contra els 12 líders independentistes.

En aquest sentit, els magistrats subratllen que la interlocutòria que van dictar fa un mes està «prou motivada» i «exposa amb claredat» per què es manté la presó dels acusats: ni el risc de fugida ni la reiteració delictiva s'han eliminat després del judici.

La interlocutòria se centrava en una al·legació concreta de l'exconseller Josep Rull, que va sol·licitar la seva llibertat provisional en relació amb l'estat de salut d'un dels seus fills, la qual cosa feia entendre que el risc de fugida ha desaparegut.

La sala va admetre que «no és aliena a l'impacte emotiu que la intervenció quirúrgica d'un fill pot provocar» i que per això li concedirà els permisos penitenciaris que hi estiguin relacionats.