26 de juliol de 2019
26.07.2019
Diari de Girona

BComú apuja el sou un 40% a Colau i un 27% als regidors

La formació justifica el complement salarial per la manca de temps dels representats de fer el dinar o atendre qüestions relacionades amb les cures

26.07.2019 | 12:14
Janet Sanz i Ada Colau.

BComú ha apujat un 40% el sou a la líder de la formació i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, un 27% als regidors i un 13% als comissionats per compensar les despeses associades al càrrec. Segons ha avançat El País i han confirmat a l'ACN fonts de la formació, Colau rebrà un complement salarial de 900 euros al mes, mentre que el dels regidors serà de 600 euros i el dels comissionats de 300 euros.

Es tracta d'un augment aprovat per la Coordinadora de la formació aquest juliol. Les mateixes fonts de BComú remarquen que no s'ha modificat el Codi Ètic que limita els sous i que, per tant el topall salarial per als representants de la formació és de 2.291 euros, 91 euros més que en el darrer mandat per l'actualització de l'IPC dels darrers quatre anys.

Des de BComú, recorden que la formació ha renunciat a les dietes associades al càrrec i que el complement salarial va destinat a despeses, per exemple, de dinar o cures. Es tracta d'unes tasques que, segons l'organització, els seus representants al govern municipal no poden atendre per les llargues jornades de feina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook