30 de juliol de 2019
30.07.2019
Diari de Girona

Un empresari implica Germà Gordó en el finançament il·legal de CDC

Assegura haver cobrat feines per al partit a través d'una productora que treballava per TV3

30.07.2019 | 00:45
Un empresari implica Germà Gordó en el finançament il·legal de CDC

L'empresari Juan Manuel Parra va declarar ahir, davant del jutge del cas 3%, que li van pagar actes de la campanya de CDC del 2010 amb càrrec a dos programes de TV3, tot això per ordre de l'exconseller de Justícia Germà Gordó i a través de l'exgerent de la cadena autonòmica Oriol Carbó.

Parra va comparèixer durant dues hores davant del jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, en relació amb l'escrit que va presentar en un jutjat de Barcelona confessant que la seva empresa, Hispart, va cobrar de CDC a través de factures falses lliurades per una productora de TV3.

Segons fonts presents en la declaració, Parra va assegurar que l'exconseller de convergència li va indicar en una reunió, que Carbó li pagaria els treballs per al partit, de diversos centenars de milers d'euros, a través de la productora Triacom, participada per l'exgerent de TV3.

D'aquesta manera, Parra es va reunir després amb Carbó, que li va dir que girés les factures falses a Triacom amb conceptes d'aportació d'aparells audiovisuals per als programes de TV3 El gran dictat i Fish and chips.

Posteriorment, va explicar, va tenir problemes amb Triacom en el cobrament de les factures i va tornar a acudir a Gordó, amb qui es va reunir de nou, l'octubre del 2011, al seu despatx de la seu de CDC a Barcelona. Finalment, Parra va rebre tot el que li devien, va sostenir davant del jutge.

Aquest dilluns, Parra va lliurar a l'Audiència Nacional una sèrie de documents, entre ells l'escrit relatant aquests fets que va presentar davant el jutjat d'instrucció 23 de Barcelona, que l'investiga per un delicte fiscal com a conseqüència d'aquestes factures falses. També va aportar un DVD amb la gravació de la reunió que va mantenir amb Gordó a la seu de CDC, els albarans que va girar a aquest partit pels actes que va fer en la campanya del 2010 i un llibre dedicat i signat per l'expresident Artur Mas.

Parra ja va ser condemnat a vuit mesos de presó per l'Audiència de Barcelona en el cas Palau després de declarar en el judici, que va carregar a l'entitat factures que en realitat corresponien a treballs realitzats per a convergència.

En concret, va dir que la seva empresa -dedicada al muntatge de sistemes audiovisuals- va carregar al Palau tretze factures amb un valor de 824.299 euros per serveis oferts a CDC, a les eleccions generals del 2004.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook