El Ministeri de l'Interior hauria utilitzat fons reservats per pagar confidents dins del cos dels Mossos d'Esquadra a canvi d'informació sobre l'1-O, segons va recollir aquest dilluns El Mundo. Concretament, aquesta informació s'ha elaborat a partir dels documents que l'executiu espanyol ha enviat a l'Audiència Nacional, en el marc de la instrucció del cas «Kitchen», sobre les activitats de l'excomissari Villarejo per espiar i robar documentació a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Aquestes sortides de diners de fons públics estaven comptabilitzades amb el concepte genèric «Mossos» i van ser autoritzades per la Direcció Adjunta Operativa (DAO) i la Secretaria d'Estat de l'executiu de Mariano Rajoy.

La documentació, segons El Mundo, posa de manifest que el Ministeri de l'Interior feia pagaments sistemàtics a membres dels Mossos perquè informessin l'Audiència Nacional, des de l'interior del cos, sobre els plans dels principals comandaments que, suposadament, col·laboraven amb la Generalitat per impulsar el procés independentista.

Així, amb aquestes dades es van arribar a fer informes interns, on s'identificaven els mossos que havien de ser automàticament rellevats si el Govern intervenia la policia autònoma catalana, com va passar després de l'aplicació del 155.

«Mossos, 6.700 euros»

Els pagaments apareixen a la mateixa documentació que Interior ha enviat a l'Audiència Nacional sobre el cas Kitchen. D'aquesta manera, al mateix document, on el ministeri va deixar constància que havia comprat, amb fons reservats, una pistola per un import de 800 euros a l'ex-xofer de Bárcenas, també hi figura una anotació que posa: «Mossos, 6.700 euros». Aquests pagaments es van prolongar fins al setembre del 2015, segons la documentació enviada a l'Audiència Nacional.

Paral·lelament, el Ministeri de l'Interior va desclassificar abonaments per valor de 40.000 euros, relacionats amb els dispositius de seguiments policials a membres dels Mossos d'Esquadra que, segons Interior, s'havien dedicat a espiar Fernández Díaz.