Els Mossos d'Esquadra han denunciat un treballador de la neteja dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per robar suposadament dotze bobines de bitllets de tren valorades en més de 400.000 euros a diferents estacions, amb la intenció de falsificar targetes de transport.

Els responsables d'FGC van denunciar la sostracció de dotze bobines de targetes que es van dur a terme durant els mesos de gener i maig del 2019 a diverses estacions de la línia Barcelona-Vallès: Sarrià, Muntaner, Provença, Bellaterra i Sant Quirze.

Els Mossos i FGC van dur a terme una investigació que va permetre descobrir que el sospitós, de 26 anys d'edat, era un treballador d'una empresa de neteja que treballava a les instal·lacions de FGC, cosa que aprofitava per entrar als magatzems on es trobaven guardades les bobines que robava i amagava en una bossa sense que ningú ho veiés.

En total, l'home, denunciat el passat 23 de juliol, va cometre suposadament nou robatoris els mateixos dies que treballava netejant a les estacions i en tres d'ells es va emportar dues bobines, mentre que en els altres només se'n va emportar una.

Les bobines tenen una gran demanda al mercat negre, ja que proporcionen el suport original que permet clonar les targetes de transport, majoritàriament T-10, que tenen un preu de 10,20 euros, o T-50/30, que costen 43,50 euros, totes elles venudes per un preu menor al mercat negre, segons els Mossos.

Cada bobina conté 1.950 títols de transport verges, és a dir, suport original amb totes les mesures de seguretat incloses i al que només s'hauria de gravar la banda magnètica i imprimir per damunt del suport el tipus de títol que és.