La Policia Nacional va detenir ahir a Viladecans un criminal albanès que estava fugit de la justícia espanyola des de feia 17 anys, per haver disparat diversos trets contra dos vigilants, segons ha informat el cos en un comunicat.

Els fets pels quals l'acusen es remunten a la matinada del 17 de desembre del 2002 quan el detingut va ser expulsat d'una discoteca de la zona d'oci del Maremàgnum a Barcelona, juntament amb un altre home albanès, per conductes violentes.

Poc després, l'home va tornar amb una arma de foc que va disparar contra els dos vigilants de la porta d'accés de la discoteca, i els va ferir a tots dos (un d'ells de gravetat, per la qual cosa va haver de ser intervingut quirúrgicament).

Tot seguit, l'home va fugir a Itàlia, on va adquirir documentació falsa a nom d'un ciutadà romanès i ha estat fugit durant 17 anys, en els quals ha residit en aquest país i a Espanya, on gràcies a l'intercanvi d'informació entre la Policia Nacional i la Policia italiana a través de l'Oficina Sirene, han pogut esbrinar que es trobava al seu domicili a Viladecans. Sobre l'arrestat pesava una ordre europea de detenció i entrega.