L'exeurodiputat Santiago Fisas i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch van decidir abandonar el PP i obrir un «parèntesi per reflexionar sobre el futur» de Catalunya i de tot Espanya. Fisas i Bosch, que treballen en el projecte de la nova formació Lliga Democràtica, van revelar la seva renúncia a la militància popular a través d'una carta, a la qual va tenir accés Efe.

«Desitgem fer pública davant la societat catalana la nostra decisió de renunciar a la militància al Partit Popular. Manifestem sense embuts la nostra satisfacció i orgull pels anys passats a les seves files», assenyalen en la carta.

Després d'enviar una «emocionada salutació» a tots els qui van ser els seus companys de partit «en anys tan difícils», especialment l'actual president del PPC, Alejandro Fernández, a qui desitgen «tota mena d'encerts en el futur», Fisas i Bosch assenyalen que van prendre aquesta decisió «política i vital» convençuts de «la necessitat de fer un parèntesi per reflexionar sobre el futur del nostre país, de Catalunya i de tot Espanya». «Aquesta reflexió, que ha de ser necessàriament profunda», van dir.