El Tribunal de Justícia de la Unió Europea acollirà el proper 14 d'octubre la vista sobre la qüestió prejudicial plantejada pel Tribunal Suprem espanyol per aclarir l'abast de la immunitat d'Oriol Junqueras, van informar ahir fonts de la cort amb seu a Luxemburg.

En aquesta data tindrà lloc l'audiència, en la qual les parts han de presentar les seves observacions i l'advocat de Junqueras farà l'exposició dels fets, van indicar les mateixes fonts, que van considerar que el procediment va «ràpid», tenint en compte que la qüestió va arribar a la justícia europea el passat 1 de juliol. En aquesta data, el tribunal espanyol va demanar als jutges europeus que aclareixin l'abast de la immunitat com a eurodiputat de Junqueras, en presó preventiva pel judici del procés.

La resolució de les qüestions per a les quals se sol·licita una tramitació accelerada, com és aquest cas, solen demorar-se uns dos o tres mesos, davant dels 16 mesos de mitjana dels processos «clàssics», segons van indicar llavors fonts del Tribunal.

Regne Unit

Per exemple, la sentència que va concloure que el Regne Unit té la capacitat de revocar de forma unilateral l'article 50 dels tractats europeus, el que va iniciar el procés del «brexit», va ser dictada dos mesos i pocs dies després que el cas fos plantejat davant del tribunal. Les mateixes fonts van indicar que encara no es coneix quin lletrat emetrà les conclusions en aquest cas o el tipus de sala que ho veurà.