05 de agost de 2019
05.08.2019
Diari de Girona

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de baixa en cas de fill amb discapacitat o part múltiple

Fins ara, només en disposaven d'una

05.08.2019 | 11:23
Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de baixa en cas de fill amb discapacitat o part múltiple

Les famílies monoparentals tindran dues setmanes més de permís retribuït en cas que tinguin un fill amb discapacitat de naixement o cura davant un part, adopció o acolliment múltiple, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Treball. D'aquesta manera, segons el govern espanyol, s'iguala el dret de les famílies monoparentals a la de dos progenitors a gaudir del període addicional en aquests casos, dels quals la gran majoria són dones.

El nou disseny de la prestació –com a dret individual- va donar lloc a una situació no prevista en els casos de famílies monoparentals com és el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dues setmanes addicionals en cas de discapacitat del menor o de part, acolliment o adopció múltiples entre als dos progenitors i que en les famílies monoparentals es limitava a una setmana.

Amb el criteri dictat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), s'iguala el dret entre els dos models de família i que els menors puguin rebre l'atenció necessària tinguin un o dos progenitors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit