Mossos d'Esquadra i policies locals de Catalunya participen aquesta setmana en una campanya del Servei Català del Trànsit (SCT) per controlar la velocitat i conscienciar els conductors de les conseqüències de superar els límits establerts.

Aquesta campanya, que es durà a terme entre avui dilluns dia 5 i diumenge 11 d'agost i que afectarà l'àmbit urbà i interurbà, vol fomentar que se circuli a una velocitat adequada que permeti al conductor controlar el vehicle davant de qualsevol obstacle o imprevist a la via i reduir la velocitat de forma suau i progressiva.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i és una conducta de risc que té conseqüències tràgiques a les carreteres, a més de ser un factor que augmenta la gravetat de les lesions.

Aquesta campanya de control de velocitat és l'onzena campanya preventiva i integral d'aquest 2019, i és una de les disset actuacions intensives que es duran a terme aquest any que incidiran en els principals factors de sinistralitat.

En l'última campanya de control de velocitat realitzada entre el 29 d'abril i el 5 de maig es van imposar un total de 18.914 denúncies de les que 18.906 van ser administratives i 8 penals.

Així mateix, convé recordar que entre els conductors implicats en accidents mortals del 2019 (fins al 15 de juliol), ha augmentat les causes d'accidentalitat associades a l'atenció (10%) i la velocitat (18%).

Al llarg de la setmana s'informarà sobre aquests controls preventius de velocitat a través dels panells de missatgeria variable (PMV) situats en les vies catalanes amb el missatge "controls policials velocitat".

A les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir conseqüències de gravetat per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, sobretot vianants i ciclistes.