El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera va assegurar que «hi ha avenços» en les converses per preparar una resposta sobiranista unitària a una eventual sentència condemnatòria del Tribunal Suprem sobre el procés i a considerar que cal «aguditzar el conflicte» amb l'Estat.

Riera va explicar que durant els últims mesos hi ha hagut reunions «en àmbit bilateral i multilateral» per explorar una resposta unitària a unes possibles condemnes als líders independentistes jutjats pel Suprem.

Riera es va mostrar «una mica optimista» pels «progressos en la discussió» amb la resta de forces polítiques i socials sobiranistes, encara que no pot parlar-se encara «d'acords finals».

«Aguditzar el conflicte»

Segons Riera, «estem d'acord en el fet que davant la sentència del Tribunal Suprem és necessària una resposta excepcional en àmbit civil i institucional». «Jo crec que hi ha un avanç en el fet que en aquests moments la clau és intensificar i aguditzar el conflicte i la confrontació amb l'Estat, i que això ha de passar per la mobilització social, la desobediència civil», va dir.