Renfe viurà aquest dimecres una nova jornada d'aturades convocades pel sindicat CGT, de 12 a 16 hores i de 20 a 24 hores, durant els quals Rodalies prestarà el 40% del servei i circularan el 78% dels trens AVE i de llarga distància. Això suposa que la companyia eliminarà 9 freqüències amb sortida Girona i 12 des de Barcelona amb destinació Girona.

El departament de Treball de la Generalitat i el Ministeri de Foment han decretat els serveis essencials a Renfe, que preveuen així mateix que els trens Avant funcionin al 65% d'un dia normal.

Les aturades parcials estan convocades per als dies 14 i 30 d'agost i 1 de setembre del 2019 en dos períodes de quatre hores, per la qual cosa la resta de la jornada es prestarà el servei habitual.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional en estacions i agències de viatges.

Als viatgers afectats pels trens suprimits se'ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit, segons Renfe.

Amb aquestes aturades, la primera de les quals es va dur a terme el passat 31 de juliol, CGT busca un augment de les taxes de reposició per aconseguir una millora dels serveis, l'augment del dret a la conciliació familiar, el fre a l'externalització de serveis i el dret a la promoció interna.