Els joves que el passat 24 de juny van robar un Crist de fusta de gran valor històric de la capella de la Pietat de Berga van ser detinguts la nit de dissabte a Vilafranca del Penedès. Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, els agents han deixat les detencions dels joves «sense efecte amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits».

Els autors del robatori van ser detinguts per un delicte de furt amb agreujant de valor històric, després que es presentessin a comissaria i retornessin la figura.

La policia catalana va declarar que tres dels quatre joves implicats en el succés, que van ser gravats per una càmera de seguretat, es van presentar a les 20.30 hores de dissabte a la comissaria de Vilafranca del Penedès i van tornar l'escultura «en bon estat». El Crist sostret, del segle XIX, «té un gran valor històric», segons va remarcar la policia autonòmica.

En el moment dels fets, la capella es trobava oberta al públic i, segons va captar la seva càmera de seguretat, els quatre joves, dos nois i dues noies, van entrar i es van emportar la figura ràpidament. Els Mossos van obrir una investigació de seguida i van fer difusió del vídeo a través de les xarxes socials, publicat en el seu compte de Twitter, demanant la col·laboració ciutadana per obtenir tota la informació rellevant sobre el cas.