Cambrils va homenatjar ahir les víctimes de l'atemptat de fa dos anys. El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una ofrena floral al Memorial per la Pau del passeig marítim en un acte senzill i sense parlaments. Acompanyat de la seva dona, el cap de l'Executiu va dipositar un ram de roses blanques al mosaic que recorda les víctimes de l'atemptat, davant del Club Nàutic. L'acte va ser breu i senzill, i es va tancar amb un minut de silenci. Enguany el consistori no ha organitzat cap acte commemoratiu del segon aniversari, però a l'acte hi va assistir el primer tinent d'alcalde, altres regidors i representants d'entitats locals, així com de cossos policials.

Per la seva banda, mig centenar de persones convocades pels CDRs del Camp de Tarragona es van manifestar en silenci per exigir responsabilitats, saber la veritat i que s'expliqui qui ha al darrere dels atemptats. Els organitzadors havien demanat explícitament als assistents que no portessin cap simbologia i que anessin amb samarretes negres o fosques. Molts d'ells duien màscares per cobrir-se la cara. «Sentim indignació perquè no hi ha claredat respecte al desencadenant de tot això i perquè tenim la sensació que s'ha tapat informació», va explicar un dels manifestants.

Durant la jornada, diversos veïns i turistes van fer el seu particular homenatge al Memorial per la Pau. Al migdia, el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i el subdelegat a Lleida, José Crespín, van encapçalar un homenatge a les víctimes de l'atemptat. En nom de la Delegació del Govern central a Catalunya van fer una ofrena floral al Memorial per la Pau i van traslladar el seu suport als afectats. L'homenatge també va comptar amb l'assistència de la portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, i de l'ambaixador d'Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, entre altres representants socialistes.