El conductor d'un turisme que ocupava un carril en contra direcció a l'autopista AP-7, al seu pas per Amposta (Montsià), ha mort aquest dimarts en xocar frontalment amb un autocar que circulava correctament i en què nou dels seus passatgers han quedat ferits, encara que cap greu.

L'accident s'ha produït cap a les 4:25 hores al punt quilomètric 328 de l'AP-7, on per causes que encara s'estan investigant s'ha produït una col·lisió frontal entre un turisme i un autocar, segons ha informat la Servei Català de Trànsit (SCT).

En les seves primeres investigacions, els Mossos d'Esquadra han determinat que l'autocar circulava correctament pel seu carril i que el turisme amb el qual ha xocat frontalment ho feia en direcció contrària.

El que encara no s'ha pogut precisar, segons fonts de la investigació, és per què el turisme, el conductor del qual ha mort, ocupava un carril en direcció contrària.

Segons les fonts, això podria ser per dues raons, que s'estan intentant corroborar: o bé perquè estigués circulant en direcció contrària o perquè, circulant correctament, hagi tingut algun problema i hagi quedat encarat en sentit contrari.

Com a conseqüència del xoc ha mort el conductor del turisme i han quedat ferits nou passatgers de l'autocar, encara que cap de gravetat.

D'aquests, quatre han estat evacuats en estat menys greu a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i dos a l'hospital d'Amposta, mentre que tres persones més han patit ferides lleus i han estat traslladades a aquests dos mateixos centres hospitalaris.

L'accident ha obligat a tallar l'AP-7 en els dos sentits de la marxa, per la qual cosa el trànsit s'ha desviat per la sortida 41, en sentit sud, i per la sortida 42, en sentit nord, cap a l'N-340.

Cap a les onze del matí, els Mossos d'Esquadra han reobert a la circulació l'autopista AP-7 en sentit sud a Amposta (Montsià), que segueix encara tallada al trànsit en sentit nord, de manera que els vehicles que circulen en direcció Girona són desviats cap a l'N-340 per la sortida 42 (Vinaròs).

En el sinistre hi han treballat catorze patrulles dels Mossos d'Esquadra, vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies i el Servei de Suport Psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Amb aquesta víctima ja són 111 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.