30 de agost de 2019
30.08.2019
Diari de Girona

La defensa dels regidors socialistes pel cas Inipro va costar 60.000 euros a l'Ajuntament de Tarragona

La CUP assegura que es van pagar 12.000 euros per la defensa de l'exalcalde Ballesteros i 14.500 per la de l'exportaveu socialista, Begoña Floria

30.08.2019 | 00:40
La defensa dels regidors socialistes pel cas Inipro va costar 60.000 euros a l'Ajuntament de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona va pagar 60.137 euros entre el 2015 i el 2018 per sufragar les despeses de la defensa jurídica de diferents càrrecs polítics, treballadors i funcionaris investigats en el cas Inipro. Així ho va denunciar ahir el grup municipal de la CUP, que alhora exerceix l'acusació popular en el cas. «És l'Ajuntament qui hauria d'haver actuat com a acusació, en lloc de ser nosaltres qui ho haguem hagut de fer. És del tot vergonyós que, a sobre, l'administració pública hagi sufragat les despeses de les defenses», van criticar els anticapitalistes.

Segons va subratllar la CUP, hi ha factures de 12.100 euros que corresponen a la defensa de l'exalcalde Ballesteros i de 14.520 euros que són de la defensa de l'exportaveu del PSC, Begoña Floria.

Segons els anticapitalistes, la despesa pública també inclou la defensa de l'excap de gabinet de Ballesteros, Gustavo Cuadrado, amb una factura de 6.050 euros. La CUP recorda que Cuadrado «va presentar la seva dimissió el 26 d'octubre de 2015, coincidint amb la detenció de l'exgerent de l'IMSST Antonio Muñoz, a qui també va ser pagada una factura de 5.445 euros per a la seva defensa».

La formació confia que l'actual govern d'ERC i En Comú Podem aclareixi «qui va autoritzar el pagament d'aquestes factures i en base a quin acord de govern o conveni ho va fer». Alhora, emplacen el govern actual a reclamar el retorn d'aquestes quantitats.

Actualment s'està a l'espera que l'Audiència de Tarragona dicti l'obertura de judici oral. El cas gira sobre el contracte subscrit l'any 2010 entre l'Institut Municipal de Serveis Socials i l'empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012.

Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l'associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat, no ha quedat acreditat en les memòries justificatives i, realment, el que es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook