La Fiscalia demana cinc anys de presó per a un independentista que en el primer aniversari de l'1-O va entrar en un edifici de la Generalitat i va despenjar la bandera d'Espanya i al qual acusa d'ultratge a la bandera, desordres, lesions i atemptat a l'autoritat, entre d'altres delictes.

El processat, Jordi Alemany, va ser l'única persona identificada del grup que va protagonitzar aquest incident al qual també reclama una multa de 7.200 euros i el pagament de 3.638 euros en concepte de responsabilitat civil.

La Fiscalia acusa el processat, membre del secretariat nacional de l'ANC i militant de Poble Lliure i de la INTERSINDICAL-CSC, de sis delictes, ultratge a la bandera, desordres públics, atemptat a agents de l'autoritat i de vigilància privada, danys, un delicte menys greu de lesions i dos delictes lleus de lesions.

Segons l'escrit d'acusació, que ha avançat El Punt i al qual ha tingut accés Efe, l'1-O del 2018, l'acusat va acudir cap a les 09.30 hores a la Delegació de la Generalitat i va despenjar la bandera d'Espanya que onejava al pal de la façana.

Apunta l'escrit que la identitat dels altres no ha pogut ser determinada atès que molts d'ells anaven amb la cara tapada però que, en qualsevol cas, amb anterioritat havien estat a l'estació de l'AVE, interrompent la circulació de trens.

Segons la Fiscalia, un grup de persones, entre les quals es trobava l'acusat, van accedir al hall de l'edifici i, després de forcejar amb els vigilants de seguretat i els Mossos, van aconseguir accedir a la tercera planta, on "van despenjar la bandera d'Espanya i la van llançar a la vorera, on va ser trepitjada amb ànim de menysprear-la".

Segons recull l'escrit, com a conseqüència dels cops rebuts durant el forcejament, dos vigilants de seguretat i un mosso d'esquadra van patir lesions, per això demana que s'indemnitzi amb 120 euros cada vigilant i amb 1.200 euros el mosso i que pagui els danys causats a les portes d'accés de la Delegació de la Generalitat, valorats en 2.168 euros. El processat va ser detingut el passat 16 de març, durant una manifestació que els independentistes van fer a Madrid.