El govern català, encapçalat per Quim Torra, ha fet aquest matí la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Mentre cantaven els segadors, per un potent altaveu instal·lat en un hotel proper també ha sonat l'himne espanyol. Mentre la comitiva governamental abandonava la zona, ha tornat a escoltar-se la Marxa Reial.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat l'acte "incívic" d'intentar boicotejar l'ofrena floral fent sonar l'himne espanyol.

Preguntat per auquests fets, el president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que no li molesta cap himne.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que quan hi ha actes públics hi poden haver manifestacions "de tot signe" i ha defensat que "mentre siguin pacífiques, formen part de la democràcia".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha reivindicat la llibertat d'expressió en els himnes i banderes i ha criticat qui pretén utilitzar-les quan han de ser "elements d'unió, respecte i fraternitat". "No m'altera", ha declarat sobre els fets.

El regidor del PP Josep Bou ha reclamat que tant l'himne com la bandera d'Espanya estiguin també presents a l'ofrena de la Diada: "Seria normalitzar Barcelona".