La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, no contempla el reforçament dels efectius policials estatals després de la sentència de l'1-O. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afegit que li agradaria que hi hagués una resposta "racional" a la sentència tot i que ha donat per fet que també hi haurà una "resposta emocional". D'altra banda, s'ha mostrat crítica amb el nom de Tsunami Democràtic argumentant que d'un tsunami "no surt mai res bo" i que, en canvi, sempre porta "desgràcia i destrucció". Pel que fa a la situació política a l'Estat, manté la confiança que es pugui arribar a un acord abans del 23 de setembre. "Fins l'últim minut sempre hi ha l'oportunitat", ha afegit.

Pel que fa a la reacció que creu que es produirà després de la sentència del TS, Cunillera ha dit que no veu "voluntat de trencadissa". I ha afegit que allò emocional és més difícil d'administrar".

Preguntada per si creu que hi ha tracte de favor dels serveis penitenciaris de la Generalitat als polítics independentistes presos, la delegada del govern espanyol ha evitat alinear-se amb la Fiscalia, que alerta d'un possible favoritisme si complissin condemna a presons catalanes. Cunillera ha dit que si tingués alguna queixa en aquest sentit li traslladaria a la consellera de Justícia, Ester Capella.