La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts concedir la prestació econòmica per cessament d'activitat, a la qual tenen dret els exdiputats en situació d'atur, als presos independentistes que ho sol·licitin, encara que de moment només l'han demanat dos d'ells, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras.

Aquesta prestació està regulada pel Reglament de la cambra i són molts els exdiputats que l'han percebut fins ara, si bé només representa una petita part del sou d'un diputat, un 25 per cent, encara que a major antiguitat a la cambra la quantia total és superior.

Fonts del Parlament han concretat que a Jordi Sànchez li correspon cobrar uns 900 euros, ja que només va ser diputat del Parlament uns sis mesos abans de ser suspès pel Tribunal Suprem, mentre que a Oriol Junqueras li corresponen uns 13.000 euros atès que havia estat diputat durant diverses legislatures.

L'esmentada prestació se sol percebre de forma fraccionada en diversos mesos o en un únic pagament, però Sánchez podria cobrar-la d'una sola vegada ja que l'import no supera els mil euros.

Únicament el grup de Ciutadans (Cs) ha expressat els seus "dubtes" sobre la pertinència que els exdiputats presos cobrin la prestació, perquè actualment alguns d'ells són diputats del Congrés, però els lletrats del Parlament han puntualitzat que estan suspesos de les seves funcions també en aquella cambra per la qual cosa no perceben cap tipus de remuneració.