26 de setembre de 2019
26.09.2019
Diari de Girona

Tsunami Democràtic assenyala empreses que «també formen part de la repressió»

Una trentena de persones entra en una sucursal de Caixabank per denunciar que finança «la repressió»

25.09.2019 | 23:57
Els ocupants de la plataforma independentista.

Una trentena d'activistes independentistes de Tsunami Democràtic van ocupar cap a les 8.15 hores d'ahir una oficina de CaixaBank, que es troba al carrer Torrent de l'Olla del barri de Gràcia, per «finançar la repressió». «Som a La Caixa (IBEX-35) fent una asseguda per denunciar que ells també formen part de la repressió. La resposta a la sentència també els inclourà», van manifestar els activistes en un tuit que va recollir Europa Press.

Els activistes van repartir papers als treballadors de CaixaBank en què reclamaven «drets, llibertat i autodeterminació», i van indicar que l'entitat va finançar una campanya del Govern espanyol del PP contra l'1-O.

«Van donar i continuen donant suport a les maniobres de l'Estat per vulnerar els drets i llibertats dels ciutadans. De vegades de manera evident, de vegades finançant des del darrere», van manifestar.

Va ser una acció pacífica en què els activistes, vestits de blau i amb màscares blanques, es van asseure al terra de l'oficina. Cap a les 9.30 hores els activistes van abandonar la seu de l'entitat sense causar cap incident.


L'ANC, als jutjats pel boicot

Representants de l'Assamblea Nacional de Catalunya (ANC) van acudir ahir a la vista oral convocada pel jutjat mercantil 11 per la demanda interposada per Foment del Treball, que demana la retirada de la campanya «Consum estratègic» per considerar-la una «conducta anticompetitiva prohibida» que incita al boicot. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va defensar que la campanya de l'entitat és «legítima» i promou la competència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook