Lorena Roldán, la líder de Ciutadans a Catalunya, va anunciar ahir que plantejarà a l'executiva del partit presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, pel seu suport als set membres dels CDRs empresonats aquesta setmana. Roldán va argumentar que s'ha de «fer fora» un president que «aplaudeix» i «defensa» persones acusades de terrorisme. «Hem viscut una setmana negra a Catalunya», va assegurar la portaveu dels taronges, després d'argumentar que «mai» s'havia vist una situació semblant a Catalunya, tot i que l'independentisme ja havia comès accions «molt greus».

Roldán també va criticar l'acció parlamentària de la setmana i la picabaralla que va acabar amb l'expulsió de l'hemicicle de Carlos Carrizosa (Cs). Alhora, va fer-se ressò d'informacions que apunten a un suposat contacte entre el president del Govern i alguns dels detinguts. Per tot plegat, la portaveu del partit va considerar que la setmana passada «es van traspassar totes les línies vermelles». Sobre els hipotètics suports que podria aconseguir una moció de censura contra el cap de l'executiu, Roldán no en va esmentar cap ni va fer cap crida a la resta de grups de l'oposició. La líder va considerar que «cal anar pas a pas» i traslladar la petició al comitè executiu del partit primer.

Fernández ofereix els seus vots

Per la seva banda, el líder del PPC, Alejandro Fernández, va enviar un correu electrònic a Roldán en el qual li oferia «preparar junts» la moció. A través de Twitter, Fernández va reconèixer que entre Ciutadans i el PPC no tenen prou suports perquè prosperi-motiu pel qual fins ara Ciutadans l'havia descartat-, però va garantir que demostraran que «són l'alternativa al nacionalisme».