El segon aniversari del referèndum de l'1-O està marcat per la proximitat de la sentència del Tribunal Suprem. Aquests són les manifestacions més destacades convocades aquest 1 d'octubre al vespre a Catalunya

Concentracions i marxes convocades per l'ANC

L'ANC ha convocat concentracions a diferents lloc del territori. A Barcelona serà a les 19 hores des de Plaça de Catalunya. Però també n'hi haurà a Tarragona, Vic, Sabadell i Tàrrega. Destaca però les marxes de torxes convocades per l'ANC des de diferents municipis d'Osona que es trobaran a Lledoners cap a les 21.30h. En aquest acte hi participarà la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.

Convocatòria dels CDR a Girona

Els CDR a nivell català no han fet cap convocatòria, però sí que s'ha fet des d'algunes territorials. És el cas de CDR Girona. Desenes de persones s'han manifestat pel centre de la ciutat i han tallat la Gran Via de Jaume I, just davant la subdelegació del govern espanyol.

Marxa de torxes a Girona

A les 20 h, Girona Vota ha convocat una 'marxa de torxes' que sortirà de la plaça del Vi, just davant l'ajuntament de Girona

Consulta popular a Sant Julià de Ramis

Sant Julià de Ramis, localitat on va votar el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i es van produir càrregues policials, ha convocat una consulta popular. Aquest any l'ajuntament de la localitat preguntarà als veïns si volen canviar el festiu local del 25 de juliol per l'1-O. La intenció de l'ajuntament és que es faci una votació cada any coincidint amb l'aniversari de l'1-O.

Presentació d'un llibre a l'Escola Verd

L'Escola Verd de Girona, un dels punts de votació on la policia va actuar de forma contundent contra els votants del referèndum, acollirà a partir de les 18.15 h la presentació del llibre 'Els bombers seran sempre nostres'

Acte d'ERC prop de Lledoners

ERC ha convocat un acte propi en una localitat propera a la presó de Lledoners, a Fonollosa, a la comarca del Bages. Hi intervindran entre altres el coordinador nacional d'ERC Pere Aragonès. L'epicentre de les concentracions serà la presó de Lledoners, on a partir de les 21.30h es trobaran diverses marxes de torxes arribades des de diferents punts de la comarca.

Manifestació a Lleida

A Lleida la manifestació que es farà a les 19.30h està convocada per la Taula per la Democràcia i transcorrerà des de la plaça Ricard Viñes fins a la plaça 1 d'octubre.