Sindicats han lamentat que el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, qualifiqués de 'apalancats' a funcionaris davant d'una protesta de professors, el que la Federació d'empleats de serveis públics d'UGT (FeSP-UGT) ha vist "groller" i una falta de respecte.

En una protesta durant la seva visita a Tortosa (Tarragona) aquest dimecres, Bargalló va afirmar que "hi ha un percentatge de funcionaris que estan apalancats 'de puta mare", i que si hi ha menys funcionaris, per a ell millor, en unes imatges publicades aquest dijous per canal Terres de l'Ebre, en què apareix davant d'un grup de persones que protesten amb pancartes.

UGT ha lamentat: "Aquestes paraules expressen un menyspreu evident al conjunt de treballadors dels serveis públics" que reivindica que han sostingut les administracions públiques en els pitjors anys de la crisi amb compromís, i ha criticat que dirigeixi aquestes paraules al col·lectiu de treballadors de l'escola pública, que tenen una situació precària.

Des Ustec · STEs (IAC), la Junta de Personal de les Terres de l'Ebre ha criticat que Bargalló "menysprea" els funcionaris, i ha demanat la dimissió del conseller, en un comunicat publicat a Twitter aquest dijous i recollit per Europa Press .

Fonts de la Conselleria han explicat que es tracta d'"una conversa privada del conseller abans d'un acte, on va tenir la deferència de saludar els sindicalistes que el van esperar fora" .

El departament ha afirmat que Bargalló sempre ha defensat la utilitat del decret de plantilles al qual fa referència la conversa, i assegura que "les frases estan tretes de context".

També han posat en valor que el conseller "sempre ha defensat als mestres", que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l'aplicació de la llei de funció pública espanyola.