L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium impulsaran cinc marxes populars i massives des de diferents punts del país amb confluència a Barcelona per respondre a la sentència de l'1-O.

Es faran el dimecres, dijous i divendres. Aquest últim dia coincidirà l'arribada a la capital catalana amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC.

Les marxes arrencaran des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i es recorreran a peu 100 quilòmetres durant tres dies per confluir a la capital catalana. La iniciativa, inspirada en d'altres marxes pacífiques històriques, vol ser "una resposta de país en favor de la llibertats dels presos polítics, els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret a l'autodeterminació".

Al llarg dels tres dies es recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes. El primer i segon dia hi haurà dues etapes i el tercer una, perquè es preveu arribar a Barcelona al migdia. Les entitats busquen implicar tot el territori, de manera "transversal" i "plural" i retornar a la ciutadania el paper "protagonista" de les mobilitzacions. La ciutadania hi pot participar sense l'obligatorietat de completar les etapes senceres.