Els pare de la Nadia, la nena amb una malaltia rara a qui els seus pares van utilitzar per lucrar-se dels fons aconseguits amb les campanyes que van crear per suposadament curar-la, hauran de tornar a 65 perjudicats un total de 62.284 euros, dels més de 400.000 en què es va avaluar l'estafa.

L'Audiència de Lleida ha emès una nova sentència en la qual s'especifica la quantitat concreta que Fernando Blanco i Margarita Garau han de pagar, dels 402.232,65 euros totals que la sentència anterior establia com a import total de l'estafa.

D'aquesta forma, la Sala respon a la petició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el mes de maig passat va sol·licitar anul·lar la part de la sentència anterior que feia referència a les indemnitzacions “per manca de concreció”.

Tal com es desprèn de la nova sentència, els pares de la Nadia hauran d'abonar els diners a totes aquelles persones que al seu moment van poder acreditar els ingressos que havien efectuat amb la finalitat de recaptar fons per a l'associació creada per curar la nena.

Entre els beneficiaris d'aquestes devolucions apareixen persones particulars, així com col·legis, grups de teatre i altres entitats que, al seu moment van voler col·laborar amb la causa.

Blanco i Garau van ser condemnats a cinc i tres anys i mig de presó, respectivament, després que el tribunal considerés que eren autors d'un delicte continuat d'estafa agreujat.

Això no obstant, tots dos es troben en llibertat a l'espera que es resolguin els recursos presentats pels advocats. E