El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dilluns la moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha obtingut els únics suports de Ciutadans, impulsor de la iniciativa, i el PP

En una votació pública i per crida, un per un, dels diputats, la moció ha estat rebutjada amb 76 vots en contra - de JxCat, ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP -, 17 abstencions del PSC i 40 vots a favor de Ciutadans i el PPC, després d'un debat en el qual ha renunciat a intervenir Torra.

La votació s'ha produït després de més de set hores de debat - amb pausa al migdia - en el que ha renunciat a intervenir Torra, en senyal de protesta pel que el Govern considera una "utilització partidista" de l'eina parlamentària de la moció de censura per part de Ciutadans.

Només la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha pres la paraula al matí en nom del Govern, per espai de 10 minuts, sense esgotar la mitja hora de què disposava.

Qui sí que ha intervingut al llarg de tota la jornada per replicar els diferents portaveus parlamentaris ha estat Lorena Roldán, líder de Cs a Catalunya i candidata alternativa a la presidència de la Generalitat, proposada en la moció de censura.

Només els quatre diputats del PPC han unit els seus vots als 36 de Cs, mentre que el PSC ha evitat donar suport a una moció de censura que, segons el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, és una operació "propagandística" i "oportunista".

Com ja havien anunciat, tant els grups independentistes com els comuns han votat en contra d'una moció de censura que han qualificat de "farsa"