El Parlament de Catalunya ha instat aquest dijous el Govern a ampliar fins al 20% el cost de l'impost a les begudes ensucrades. En una moció presentada pel grup de CatECP, la cambra ha reclamat a l'executiu de Quim Torra que emplaci el govern espanyol a estudiar aplicar un IVA superreduït als aliments saludables i un 21% als que no són sans per "assegurar l'accés a una dieta saludable a totes les persones". Pel que fa a les begudes energètiques, s'aposta per prohibir-ne "immediatament" l'accés en instituts, universitats, centres esportius o de lleure juvenil que se sustentin amb subvencions públiques. En la mateixa línia, pels aliments no saludables, els grups han aprovat demanar al Govern que faci una normativa de compliment obligat per la presència, localització i el contingut de les màquines expenedores als equipaments públics i al transport públic.

En altres punts de la moció, en aquest cas aprovats per unanimitat, s'insta el Govern a facilitar a través de la normativa dels menjadors escolars perquè la comunitat educativa pugui controlar les condicions de la gestió i contractació del servei i el compliment de les recomanacions nutricionals dels menús. També es reclama estendre el programa 'Fruita a les escoles' a l'educació secundària.

D'altra banda, la cambra catalana ha tombat emplaçar el Govern a crear un impost per a les begudes amb excés de sodi o de cafeïna així com un impost pels aliments amb excés de sucre, sodi o greixos saturats.