L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha rebutjat la proposta de desgastar l'economia espanyola que l'exconseller Toni Comín ha posat sobre la taula. El una entrevista a 'Ser Catalunya', Mas ha argumentat que no vol que el preu del que està intentant sigui "ensorrar" la seva economia i ha rebutjat la idea de, si cal, perdre llocs de treball.

D'altra banda, ha avisat que si hi ha accions violentes, encara que sigui minoritàries, es farà el joc a l'adversari i als que tenen ganes de penjar l'etiqueta de violent al moviment independentista. A més, ha afegit que podria acabar amb la il·legalització dels partits independentistes tenint en compte els precedents a l'estat espanyol.

Segons Mas, en aquest procés, els sacrificis han de ser "raonables" i el balanç ha d'estar a favor dels beneficis. "Si defenso el projecte sobiranista és perquè crec que podríem arribar a tenir un país en el què l'atur i la manca de treball no sigui una preocupació diària", ha afegit tot descartant una estratègia de desgast de l'economia.

Mas ha defensat el concepte de "desobediència pacífica" i ha rebutjat la idea de "quan pitjor millor". I ha considerat que una "alteració de l'ordre públic" podria portar a conseqüències que "no serien bones". En aquest sentit, ha recordat que a l'octubre del 2017, tant Carles Puigdemont com Oriol Junqueras van rebutjar la possibilitat de fer-se forts al carrer pel risc de "violència afegida" a la del 1-O.