L'advocada de l'Estat en el judici del procés, Rosa María Seoane, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència del procés, que ha condemnat els líders independentistes a penes entre els 9 i el 13 anys de presó per sedició. "Estic molt contenta i orgullosa de la sentència", ha assenyalat Seoane al portal Nius Diario.

"Es tracta d'una sentència ajustada a l'acusació plantejada per l'advocacia de l'Estat", ha recordat la jurista, que va rebre algunes crítiques per 'rebaixar' aquesta acusació de rebel·lió a sedició. "Si no arribem a defensar la sedició ara podríem estar davant un veredicte absolutori", ha volgut deixar clar Seoane, que davant Marchena va defensar que "l'ús de la violència no va ser un element estructural" en el procés.

"La nostra postura va ser objecte de crítica i malentesos, però hi vam insistir perquè era la més ajustada a les proves que disposàvem", ha insistit l'advocada de l'Estat, que ha finalitzat assegurant que el judici ha estat "llarg, dur i difícil". "L'ambient no ha estat fàcil ni dins ni fora", ha conclòs Seoane.