El Govern de la Generalitat va suspendre ahir una reunió amb diversos representants internacionals de països d'arreu del món que va sorgir amb l'objectiu d'explicar la sentència però que es va haver de suspendre per manca de quòrum, segons va avançar El Mundo. La trobada la va impulsar el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, que havia convocat a tot el personal diplomàtic acreditat a Barcelona -en total, més de 90 cònsols- amb l'objectiu de traslladar la versió de la Generalitat sobre la sentència als líders polítics del procés.

Segons les informacions del citat mitjà, la reunió estava convocada ahir a les 16 hores i la va suspendre la Generalitat al·legant «problemes d'agenda». Tot i que el motiu de la cancel·lació hauria estat la manca de quòrum per part del cos diplomàtic resident a Barcelona. En aquest sentit, el ministeri d'Afers Exteriors, que dirigeix el ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, va manifestar que «la iniciativa política i les explicacions oportunes sobre la situació de Catalunya corresponen a l'estat espanyol».

Pinten les seus del PP, Cs i PSC

Les seus del PSC, el Partit Popular i Ciutadans a Barcelona -així com els comerços de familiars dels líders dels partits- van aparèixer ahir al matí pintades amb un «155» en vermell, guixades amb una franja groga, i una esvàstica o amb llaços grocs. Els partits afectats van denunciar els fets a través de les xarxes socials. Entre ells, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va criticar que ataquessin el comerç de la seva mare.