Un guàrdia civil de paisà va rescatar una agent antiavalot dels Mossos d'Esquadra quan diversos manifestants l'agredien mentre estava acorralada a terra, durant una concentració a Mataró (Maresme) en protesta per les condemnes per sedició als líders independentistes.

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) ha difós el vídeo de l'agressió a la mossa, ocorreguda ahir, i de la intervenció de l'agent de l'institut armat, que per defensar-la, copeja amb la seva defensa els manifestants que l'envoltaven.

Fonts policials han confirmat que l'agent que va impedir l'agressió, que es trobava en la concentració vestit de paisà i amb una motxilla, és un guàrdia civil que estava desplegat a la zona en suport als Mossos d'Esquadra, en una intervenció de la policia catalana en una protesta a Mataró.

Segons s'aprecia al vídeo, un grup de manifestants va començar a agredir una agent dels antiavalots, amb cops i empentes, fins que la policia va acabar estesa a terra, on diverses persones van intentar seguir corrent-la mentre altres intentaven impedir-ho.

En aquell moment, l'agent va treure la defensa reglamentària i va copejar amb ella diversos dels concentrats, fins a aconseguir dispersar-los.

Els aldarulls dels dos últims dies en les mobilitzacions en protesta per la condemna als líders del procés sumen més de 250 ferits, la qual cosa inclou agents dels Mossos d'Esquadra - 57 lesionats només ahir - i de la Policia Nacional.