MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

Les forces de seguretat han detectat grups anarquistes i antisistemes de fora de Catalunya preparats per generar el caos a Barcelona en les protestes convocades dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres plataformes com Tsunami Democràtic, han informat a Europa Press fonts policials.

Els comandaments al capdavant del dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil han donat l'ordre de redoblar la presència d'agents antiavalots a partir d'aquest divendres, quan conflueixen a Barcelona les anomenades Marxes de la Llibertat i també s'ha convocat una vaga general de caràcter polític en protesta per la sentència del procés.

La mobilització dels grups violents és alta, segons precisen les fonts, i estan coordinats perquè fan servir aplicacions mòbils específiques amb codis QR des d'on reben instruccions, a més de les habituals consignes per les xarxes socials com Telegram. El Ministeri de l'Interior ha reconegut que aquests grups violents són minoritaris però estan molt ben coordinats.

Tsunami Democràtic ha fet una crida aquest dijous a la tarda a protestar "sense violència, amb creativitat i intel·ligència", malgrat que dilluns va ser la plataforma que va incitar els manifestants a bloquejar l'Aeroport del Prat, i va encetar les protestes per la sentència del procés.

Experts en seguretat esperen que l'escalada de violència empitjori encara més des d'aquest divendres i que el cap de setmana "sigui en el seu conjunt complicat des del punt de vista de l'ordre públic". Sostenen que Barcelona és per als fòrums de grups extremistes un escenari idoni del que es coneix com "guerrilla urbana".

D'aquesta manera, preocupa la sofisticació amb la qual els manifestants s'estan enfrontant a la policia, perquè cremen contenidors i mobiliari urbà, fan barricades i llencen àcid i còctels Molotov. Dimecres fins i tot van atacar amb material pirotècnic l'helicòpter de la policia catalana.