JxCat desconeixia la proposta que el president Quim Torra ha llançat aquest dijous d'exercir el dret a l'autodeterminació en aquesta legislatura i demanarà una reunió per conèixer més detalls, segons fonts del grup parlamentari.

En la seva compareixença al Parlament, Torra ha proposat, com a part de la resposta a la sentència del "Procés", que en aquesta mateixa legislatura se celebri una votació per exercir el dret a l'autodeterminació, cosa que, segons fonts del seu entorn, no implica necessàriament un nou referèndum sinó que es podria dur a terme amb unes eleccions de caràcter "plebiscitari".

Aquesta proposta no només no la coneixien els consellers ni ERC, sinó tampoc les adreces del grup de JxCat, ni de l'PDeCAT.

Fonts de la direcció de JxCat han admès, després d'escoltar al ple la proposta de Torra, que la desconeixien, si bé han defensat el dret del president de la Generalitat a no comunicar-la amb antelació.

En tot cas, les mateixes fonts han indicat que demanaran una reunió amb Torra -sense descartar que en ella també participi l'expresident català Carles Puigdemont- perquè els de més detalls.

I, en aquest context, des de la direcció del grup parlamentari han evitat valorar de moment la proposta, fins a haver mantingut aquesta reunió.

Per la seva banda, fonts de la direcció del PDeCAT consultades per Efe han assegurat que tampoc tenien coneixement d'aquesta proposta.