17 de octubre de 2019
17.10.2019
Diari de Girona

Els Mossos critiquen la manca de suport institucional

La trisindical es queixa que "han trigat dos dies a aparèixer públicament per defensar el cos"

17.10.2019 | 18:46
Els Mossos critiquen la manca de suport institucional

Sindicats de Mossos d'Esquadra han criticat aquest dijous les llargues jornades, de fins a 15 hores, que les unitats antiavalots del cos, la Brigada Mòbil (Brimo) i l'Àrea de Recursos Operatius (Arro), estan fent aquesta setmana, i han demanat que es convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya.

En un comunicat, la Trisindical ha qualificat els aldarulls a Barcelona com a fets d'extrema gravetat, per la qual cosa exigeix que es convoqui la Junta de Seguretat "amb caràcter immediat per buscar solucions ràpides, efectives i urgents entre tothom".

La Trisindical també ha criticat que des de fa temps se sabia que l'escenari posterior a la sentència de l'1-O seria complicat per a la policia, i ha retret: "Hi ha hagut temps de sobres per poder planificar un dispositiu que, en l'àmbit de gestió de personal, fa aigües per tots costats".

Sobre l'ordre aquest dimecres del comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, de donar "màxima activació" els agents del cos a partir del divendres, amb jornades de fins a 12 hores, la Trisindical ha criticat que s'hagi anunciat només 48 hores abans.

Per la seva banda, el sindicat Uspac ha afirmat en un comunicat que els agents de Brimo i Arro han fet aquesta setmana, jornades de més de 15 hores "sense relleus i avituallament bàsic i Trisindical bàsic, suportant llançaments" d'ampolles, pedres i altres objectes.

Uspac també ha reiterat la seva crítica al mal estat de les proteccions dels antiavalots i a la manca de suport institucional i polític: "Han trigat dos dies a aparèixer públicament per defensar el cos de Mossos d'Esquadra".

El sindicat ha alertat del risc que suposa la falta de material per a la integritat física dels agents, i ha afegit: "Els Mossos no hem de pagar cap contradicció", en al·lusió a paraules del president de la Generalitat, Quim Torra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook