Un jurat popular ha condemnat a 20 anys i un dia de presó la mare que va llançar un nadó per la finestra del cinquè pis en què vivia, que va ser trobat sense vida per una veïna al pati de llums d'un edifici de Barcelona al juny del 2018. La jove, en presó preventiva i amb 19 anys en el moment del succés, ha estat condemnada pel delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu després que el jurat descartés que pateixi una «greu malaltia psíquica que li impedeix comprendre la magnitud dels fets», tal com va al·legar la defensa durant el judici.

En la seva sentència, el Tribunal del Jurat de Barcelona considera provat que la condemnada, Berta G., va donar a llum una nena que va arribar a respirar de manera autònoma al lavabo del seu domicili i que, tot seguit, la va llançar per la finestra, ubicada a uns 23 metres d'altura, «tot i saber que moriria en caure al fons del pati».

El jurat s'ha inclinat així per la tesi de la fiscalia -que sol·licitava 24 anys de presó- i ha rebutjat que la mare patís algun tipus de patologia o trastorn mental, tal com van corroborar les psicòlogues i forenses durant la vista oral.

La condemnada, en canvi, va sostenir que patia problemes de memòria des que la seva àvia materna va morir al desembre del 2016 i que, encara que cursava llavors la carrera de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona, no se'n recordava ni d'haver estat embarassada ni d'haver donat a llum. Va dir a més que només recordava haver entrat a la dutxa el dia de l'assassinat.