Un grup de manifestants que formen part de diverses entitats van crear un cordó a la plaça Urquinaona, just amb la confluència amb la Via Laietana, que va separar la concentració de la línia policial formada per agents de la Policia Nacional per evitar que es produïssin incidents. Es va tractar d'una iniciativa de col·lectius com En Peu de Pau, Open Arms o Bombers per la República. La concentració, a la qual van assistir unes 6.000 persones, es va desenvolupar de forma tranquil·la després que en els primers minuts hi hagués tensió amb llançaments d'objectes cap als policies i cops de porra dels agents cap a un grup de concentrats. Mentrestant, un altre grup de manifestants es van desplaçar fins a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), custodiada per diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra, on van fer una seguda. A l'hora de tancar aquesta edició no s'havien produït incidents remarcables, però a darrera hora de la nit els policies havien avisat en diverses ocasions que acabarien carregant com a conseqüència de l'incendi de diverses barricades. I van acabar carregant.

Entre els qui van fer el cordó a Urquinaona hi havia el diputat d'ERC al Parlament José Rodríguez. La iniciativa de formar un cordó va sorgir de diverses entitats amb l'objectiu de «garantir el dret a manifestació» i «rebaixar la tensió dels últims dies». Rodríguez va explicar que la iniciativa es va fer perquè consideren «molt necessari trencar la dinàmica de repressió i aldarulls». En diversos moments, els representants de les entitats van fer el cordó agafant-se de les mans, fent una seguda davant de la policia o bé amb les mans a l'aire donant l'esquena als agents.

Un grup de manifestants van escridassar el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián quan estava participant en la mobilització al punt de l'Arc de Triomf. Alguns manifestants el van titllar de «botifler», li van demanar que se'n vagi a Madrid i el van xiular.

Tall a la Meridiana

Més avançada la nit, l'avinguda de la Meridiana va registrar un tall de trànsit a l'altura de Fabra i Puig, un dels punts d'entrada i sortida a la ciutat. La policia hi va fer acte de presència, tot i que no hi va haver incidents en aquest focus de protestes, molt llunyà a la concentració de la plaça Urquinaona, al centre de la ciutat.

Paral·lelament, els titulars dels tres jutjats de guàrdia de Barcelona van decretar presó preventiva sense fiança i comunicada per a sis dels detinguts en els incidents de divendres a la ciutat. Al llarg de la jornada van passar a disposició dels tres jutjats de guàrdia dotze detinguts en diversos incidents a la capital catalana, als quals s'ha obert causa per diferents delictes, entre ells desordres i atemptat.

Ahir es va conèixer que els grups violents que van actuar divendres a la nit a Barcelona van causar danys a les instal·lacions de metro i autobús la reparació dels quals ha estat avaluada en 214.000 euros. Transports Metropolitans de Barcelona va informar de 24 trens amb pintades i 35 marquesines d'autobús atacades.