Una veïna de Girona està ingressada a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta en estat greu i pronòstic reservat després que, divendres a la nit, l'haguessin d'operar per l'impacte d'una bengala.

L'afectada es trobava al balcó de casa seva, al carrer Figuerola de Girona, al costat d'una estelada, segons va informar el gabinet Salellas Advocats, que porta l'acusació del cas i demana la col·laboració ciutadana per reunir fotografies i vídeos que ho documentin.

L'advocat Benet Salellas va explicar que divendres «es movien grups d'ultradreta per la zona de Bonastruc i el cert és que la noia estava al balcó, tenia una estelada penjada i, casualment, algú hi va llançar una bengala». «Tenim la sospita que la van disparar des dels grups d'ultradreta espanyolista que es manifestaven», va afegir Salellas, qui va indicar que «els Mossos eren al lloc dels fets, van recollir la bengala i, per tant, és possible que la mateixa policia investigui el cas». «El més important ara és aclarir i identificar les persones que han dut a terme els fets», va dir.

A l'hospital Josep Trueta hi ha dos ingressats, ambdós greus. El divendres el sistema d'emergències mèdiques va atendre 12 persones.