L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell va admetre que els dirigents sobiranistes catalans no van tenir «empatia» amb els no independentistes i que aquesta circumstància els va portar a sentir-se tractats de forma injusta. «No vam tenir empatia amb la gent que no és independentista i que potser no es va sentir justament tractada. Hi ha molta gent que no és independentista que defensa les llibertats i els drets fonamentals i que si li dones a elegir entre Espanya i Catalunya elegeix Espanya», va dir Forcadell en una entrevista amb Catalunya Ràdio.

A la pregunta de què cal fer ara, Forcadell respon: «M'agradaria que ens calméssim. Tots, els de dins i els de fora. Estem tocats emocionalment. Hem de fer una reflexió profunda i dissenyar un futur. Si no ens calmem, aquesta lectura no la podem fer. I hem de seguir endavant».

En un altre ordre de coses, els grups polítics representats al Parlament Europeu (PE) van rebutjar incloure a l'ordre del dia de l'Eurocambra un debat sobre la situació de Catalunya sol·licitat pel Grup dels Verds/ALE. La iniciativa va ser rebutjada per 299 vots en contra, 118 a favor i 21 abstencions.