El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va fer ahir una visita llampec a Barcelona per de visitar la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i els hospitals on es troben agents ferits en els disturbis dels últims dies, sense que hi hagués reunió amb Quim Torra.

Ahir al matí matí, en assabentar-se de la visita de Sánchez a Barcelona, el president de la Generalitat li va enviar una carta per convidar-lo a celebrar una reunió aprofitant la seva estada. Prèviament, Sánchez li havia remès una altra missiva per recordar-li la seva obligació de condemnar la violència i «evitar la discòrdia civil».

Cap a les 11 hores, Sánchez va arribar a la seu del Prefectura Superior de Policia de Catalunya, on va mantenir una trobada amb comandaments i agents policials, en la qual va elogiar la Policia Nacional com a exemple «de professionalitat i de vocació de servei públic», i va fer una crida a «garantir la moderació que representen» els cossos policials per «assegurar la convivència». Al president en funcions el van acompanyar el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

A continuació, Sánchez es va desplaçar fins als hospitals Sagrat Cor i Sant Pau, per visitar els policies que continuen ingressats, es va interessar per la resta dels ferits i els va traslladar el «suport de tot el Govern i de la societat en general per la seva contribució a garantir la seguretat i la convivència i per superar aquesta crisi d'ordre públic», segons un comunicat de l'Executiu.

Escridassat a Sant Pau

Segons l'últim balanç, fins a ahir al matí es comptabilitzaven un total de 289 agents ferits: 154 dels Mossos d'Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

A la seva sortida de Sant Pau, desenes de treballadors que s'havien anat concentrant en els accessos del centre sanitari van escridassar el president en funcions i van llançar crits de «Llibertat presos polítics».

Crítiques d'ERC i JxCat

La candidata de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va acusar ahir el president del Govern en funcions de «menysprear» el de la Generalitat, per no agafar-li el telèfon ni reunir-se amb ell així com de fer electoralisme.

«Sánchez no vol reunir-se amb Torra, ni tan sols agafa el telèfon al president de tots els catalans. L'excusa que dona Sánchez és que Torra no condemna la violència, però l'ha condemnat per activa, passiva i perifràstica», va sostenir en roda de premsa al Parlament.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va qualificar Sánchez d'irresponsable per no reunir-se amb Torra: «Ha passat de la irresponsabilitat a la covardia, i cada vegada s'assembla més a Mariano Rajoy, s'amaga constantment», va dir en referència a l'expresident del Govern central. I el conseller d'Interior, Miquel Buch, va titllar «d'inacceptable políticament, moral i institucional» que el president del Govern en funcions rebutgi reunir-se amb Torra.