Centenars de persones, la majoria estudiants, professors i pares i mares d'alumnes, es van manifestar a Barcelona convocats pel Sindicat d'Estudiants (ES), en una protesta a la qual es van adherir d'altres sindicats i col·lectius sobiranistes per expressar el seu rebuig al que consideren «repressió contra els joves» per part de la policia. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema de «Pels drets i les llibertats, ja n'hi ha prou de repressió. No toqueu els nostres joves!», va comptar amb el suport del sindicat de professors USTEC i la intersindical SCS i CAU-IAC, així com la CGT, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Docents per la República, la FaPaC, el Col·lectiu de Mares i Àvies per la República (MAR), i la sectorial d'Educació de l'ANC.

Els concentrats van corejar consignes com: «Són valents, no són violents», en al·lusió als joves que van protagonitzar les protestes de la setmana passada. La mobilització dels estudiants universitaris va afectar ahir al matí les facultats de Farmàcia i de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB).

A la Facultat d'Econòmiques la situació a primera hora era la mateixa però els universitaris contraris a la protesta van aconseguir entrar després d'una discussió i l'activitat acadèmica, segons fonts de la universitat, es va poder dur a terme amb normalitat, així com a la resta d'edificis i campus.

Els claustres de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i la Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), reunits ahir en sessió extraordinària, van aprovar, per la seva banda, un manifest en el qual exigeix la «immediata posada en llibertat» dels líders independentistes.