El portaveu de la plataforma Parlem-Parlem, Alan Barroso, ha reivindicat aquest dissabte la "no polarització" política a Catalunya, i ha exigit diàleg i acords als partits i als seus líders, "en comptes de passar la responsabilitat als ciutadans".

Des de la plaça Sant Jaume, on aquest migdia es concentren un centenar de persones per reclamar una solució dialogada al conflicte actual, Barroso ha explicat, en declaracions a Efe: "Volem deixar clar que no tots estem polaritzats, que no tot és A o B i que existeix un sentiment que no és ni un ni l'altre, sinó que som gent normal que estem cansats d'aquesta situació".

"Amb aquesta concentració volem demostrar que aquest cap de setmana no només hi haurà a Barcelona una manifestació independentista i una altra que vol tractar el que passa a Catalunya com si fos un tema d'ordre públic. També hi ha gent com nosaltres que vol diàleg", ha subratllat.

Segons el seu parer, els partits i els seus líders "haurien de ser capaços de fer alguna cosa tan senzill com seure a parlar, sense línies vermelles, i d'arribar a algun tipus d'acord, en comptes de passar la responsabilitat a la ciutadania". "Que ens deixin de marejar", ha demanat.

Un centenar de persones, totes vestides de blanc, participen en la concentració de la plataforma Parlem, que ja va convocar un acte similar fa dos anys, en la tardor del 2017, coincidint també amb un moment àlgid de mobilitzacions al carrer en el marc del procés.