Un centenar de membres del moviment Parlem es van concentrar ahir a la plaça Sant Jaume dos anys després per reclamar diàleg als governs català i espanyol i trobar una sortida al conflicte polític.

Durant la concentració, en què es van poder sentir diverses consignes a favor de l'entesa i contra la crispació com «Parlin o dimiteixin» i «Si us plau dialoguin», no va comptar amb la presència de les principals figures polítiques, però s'hi va poder veure l'actual diputat del PSC Ferran Pedret; l'exdiputada de Podem Carolina Bescansa i l'exportaveu de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell.

Segons un dels portaveus de Parlem, Alan Barroso, «el més important és demostrar que hi ha un espai de diàleg» i que «no està per la crispació».

«Hem de seure a dialogar, hem d'estar tranquils, no som cap partit sinó gent normal que arriba un punt en què estem tan cansats de veure el que està passant, polarització, que has d'estar a una banda o altra sí o sí», va lamentar Barroso en declaracions als mitjans.

La concentració va coincidir amb la sortida de desenes d'alcaldes del Palau de la Generalitat, on ahir al matí es va celebrar un acte amb els representants dels municipis que han aprovat mocions contra la sentència del procés.