El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar ahir en una entrevista a La Razón que «tots» els operatius policials li han dit que a Catalunya s'ha produït una violència de «molt més gran impacte» que la que es va produir al País Basc. «No s'havien enfrontat mai a una violència d'aquesta naturalesa per com buscaven el cara a cara, a més dels mitjans que van fer servir», va indicar el ministre.

Aquestes declaracions, però, li van suposar dures crítiques. Rosa Lluch, filla del socialista Ernest Lluch, va acusar Marlaska de banalitzar el terrorisme i insultar les víctimes. «Comparar el que succeeix a Catalunya amb assassinats com el del meu pare no és només una banalització del terrorisme, sinó també un insult a les víctimes», va etzibar a través de Twitter.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va considerar que és «absolutament imprudent» comparar la situació que hi va haver al País Basc durant anys amb Catalunya en l'actualitat, perquè allà hi va haver prop de 800 morts.

De la seva banda, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va qualificar d'«absolutament insultants» les paraules del ministre i va criticar que el ministre hagi comparat «el terrorisme d'ETA al País Basc amb l'independentisme».«El nostre rebuig més absolut a aquestes declaracions que són una tremenda imprudència», va insistir la portaveu.

Oriol Junqueras, per la seva banda, va preguntar a Miquel Iceta, si compartia o condemnava les declaracions que havia fet Marlaska. Iceta va respondre'l assegurant que «sense cap dubte al País Basc el nivell de violència va ser molt superior» al de Catalunya. Carles Puigdemont, finalment, va acusar Marlaska de «banalitzar» el dolor de les víctimes del terrorisme i també va demanar explicacions als socialistes.