La presidenta del Congrés i cap de llista del PSC a les eleccions generals del 10 de novembre, Meritxell Batet, estarà absent durant els pròxims dies de precampanya per "prescripció mèdica", segons han indicat els socialistes en un comunicat.

La candidata va acudir a urgències diumenge a la matinada i, després de diverses proves mèdiques "se li ha prescrit repòs", per "síndrome vertiginosa", han explicat a Efe fonts del partit.

Batet tenia previst acudir ahir diumenge a la manifestació constitucionalista convocada per Societat Civil Catalana al centre de Barcelona, però el seu estat físic finalment li ho va impedir.

Tampoc no podrà participar en la roda de premsa que tenia agendada per a aquest dilluns al matí a la seu dels socialistes catalans, ni en el debat de candidats que TVE Catalunya organitza a la nit.

Des del PSC destaquen que la previsió és que, a mesura que millori, Batet es pugui incorporar "de manera progressiva" a la campanya que començarà en la mitjanit de dijous.

En absència del cap de llista, podria assumir més protagonisme en la campanya el líder del PSC, Miquel Iceta, així com els candidats que ocupen els llocs de sortida en la candidatura dels socialistes, com Francisco Polo (2), Mercè Perea (3), José Zaragoza (4) i Lídia Guinart (5).

El PSC té previst fer una campanya en positiu posant èmfasi en què només amb Pedro Sánchez al capdavant del Govern es podrà girar full del procés a Catalunya i Espanya.

De fet, el president en funcions té previst recalar a Barcelona dijous 7 de novembre per a pràcticament tancar la campanya a Catalunya.