La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha considerat aquest dilluns que els aldarulls que van tenir lloc a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes "fan visible el conflicte" català al món.

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, Paluzie ha valorat: "Són aquests incidents els que fan que siguem presents en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte".

Ha assegurat que la principal responsable d'aquest fet és "la violència de l'Estat", que ha condemnat un moviment pacífic i democràtic a penes de presó.

Sobre si els avalots resten suport al moviment independentisme, Paluzie ha dit que ara com ara les enquestes en relació amb les eleccions del 10N "no ho indiquen".

Paluzie ha defensat una mobilització constant, sostinguda en el temps, amb diferents accions, com estan fent els manifestants a Hong Kong, i que l'ANC planteja que "les mobilitzacions i les accions en clau de lluita no-violenta han de tenir un objectiu polític de desgast de l'Estat".

"Es tracta d'afeblir els pilars de poder de l'Estat a Catalunya i enfortir els nostres i crear alternatives", ha detallat, després de transmetre el missatge que el Govern central no és benvingut a Catalunya mentre hi hagi repressió i es vulnerin drets fonamentals, en les seves paraules.

<h2>Manifestacions</h2>

Sobre la manifestació del constitucionalisme d'aquest diumenge a Barcelona, ha afirmat que demostra que hi ha un projecte que "no vol vèncer democràticament el projecte independentista i que el que pretén és judicialitzar-lo i imposar-se amb la presó".

Per Paluzie, el problema més gran que hi ha hagut és que la classe política que està contra la independència no va voler debatre i confrontar de manera democràtica, en les seves paraules, i ho "van polaritzar tot amb el debat sobre la legalitat".

Sobre la manifestació de dissabte, ha lamentat que partits com els comuns i sindicats com CCOO no s'hi sumessin malgrat que l'ANC fes renúncies com convocar amb el lema 'Llibertat' i no amb un sobre la independència, malgrat el context que qualifica de "repressió".