La plataforma de desenvolupament de programari Github, pertanyent a Microsoft, va bloquejar l'accés i funcionament de l'aplicació de Tsunami Democràtic després de rebre un requeriment de la Guàrdia Civil, que investiga per ordre del jutge la plataforma com a «organització criminal» amb «finalitats terroristes», van informar fonts de la investigació.

La Guàrdia Civil va comunicar a l'empresa de desenvolupament l'ordre de l'Audiència Nacional en un escrit que va publicar la plataforma i en el qual s'expliquen les raons adduïdes pel jutge Manuel García Castellón per al bloqueig de l'aplicació des de la qual s'han dirigit les protestes a Catalunya després de la sentència del procés. Entre elles, que Tsunami Democràtic és una organització criminal que dirigeix la gent a la comissió d'accions terroristes a Catalunya i que el seu objectiu principal és coordinar aquestes accions i disturbis. Per a aquest objectiu, es val de l'aplicació que aporta informació sobre el desenvolupament dels disturbis i permet que els usuaris es comuniquin entre ells. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ja va ordenar el tancament de les pàgines web de Tsunami el passat 18 d'octubre i ara ha reclamat que s'inutilitzi l'aplicació, a través de la qual s'organitzen o convoquen manifestacions i concentracions. Davant d'aquesta decisió, Tsunami Democràtic va publicar en xarxes socials un manual de descàrrega i actualització de l'aplicació a Telegram.

«Drets fonamentals»

També va fer públic un comunicat en què deplora que la Guàrdia Civil el titlli «d'organització criminal» amb «finalitats terroristes», ja que es reivindica com un «moviment ciutadà» que exerceix «drets fonamentals».