L'enderroc del bloc de Badalona que ha hagut de ser desallotjat per aluminosi s'iniciarà demà i es portarà a terme amb una tècnica manual per garantir la seguretat tant dels operaris com dels edificis més propers. El regidor d'Urbanisme i Seguretat, Rubén Guijarro, va explicar que l'operació serà «molt complicada» i seran els operaris qui, penjats d'una grua, aniran enderrocant pis per pis fins, almenys, arribar a la segona planta, on hi ha un forat a la façana. Pel que fa als veïns desallotjats, els dels blocs més pròxims no tornaran a casa fins que no s'acabi l'enderroc. En aquest cas, se'ls oferirà una alternativa habitacional mentre durin aquestes tasques. Pel que fa als veïns del bloc, tenen dues setmanes d'emergència habitacional garantides i serà Serveis Socials qui estudiarà cas per cas.

L'Ajuntament de Badalona ja ha decidit l'empresa que s'encarregarà dels treballs de demolició del bloc. Segons va detallar el regidor d'Urbanisme, els treballs, que seran d'extrema dificultat, es poden allargar durant setmanes i es faran amb una tècnica «conservadora» per tal de garantir «al màxim» la seguretat de totes les persones implicades.

Segons els primers càlculs, el cost dels treballs oscil·larà entre els 350.000 i els 400.000 euros i serà l'Ajuntament qui pagarà aquests diners de manera subsidiària. Després, el regidor va explicar que els serveis jurídics de l'Ajuntament faran un informe per determinar qui s'ha der càrrec d'aquest pagament. De fet, l'Ajuntament de Badalona havia enviat cinc requeriments als propietaris del bloc perquè arreglessin la façana i les esquerdes de l'immoble, però aquests no es van fer càrrec d'aquestes reparacions.

Pel que fa als desallotjats, els veïns dels blocs més pròxims no podran tornar a casa seva fins que l'enderroc hagi acabat. L'Ajuntament els garantirà un habitatge. En canvi, els 48 veïns del bloc afectat no podran tornar mai més a casa seva i, per tant, no podran recuperar les seves pertinences. Treballs amb celeritat

El tinent d'alcalde de Govern i Territori de l'Ajuntament va explicar que l'ajuntament treballa amb extrema celeritat perquè les previsions meteorològiques «no ajuden». «Estem molt pendents d'aquest episodi i estem treballant a